راه های ارتباطی: ایمیل: info@rabdolvahab.ir*** شماره تماس: ۰۲۱
طرز فکر

طرز فکر

ایده ی طرز فکر یا Mindset دهه ی اول قرن حاضر با کتابی به همین عنوان از خانم کارول دوک1 عضو هیئت علمی دانشکده روانشناسی دانشگاه استنفورد وارد دایره ی کلمات جامعه شد. خوشبختانه کتاب ایشان به فارسی هم ترجمه شده است.

طبق تحقیقات ایشان ما 2 نوع طرز فکر داریم:
#طرز_فکر_رشد و #طرز_فکر_ثابت.

#طرز_فکر_رشد نگاهش به #یادگیری است و#طرز_فکر_ثابت نگاهش به نتیجه. #طرز_فکر_رشد معتقد است که تلاش لازمه موفقیت است و #طرز_فکر_ثابت می گوید تلاش کار احمقانه ای است. #طرز_فکر_رشد معتقد است که مهارت وتوانایی ها را می توان کسب نمود. #طرز_فکر_ثابت مهارت و استعداد را ذاتی می داند.

بگذارید کمی دقیقتر در برخی زمینه ها تفاوت این دو نوع طرز فکر را با هم بررسی کنیم:

  • باورها:
  1. طرز فکر رشد: توانایی آموختنی و قابل رشد است. در نتیجه صاحب این طرز فکر در برخورد با مسائل مرتبط با ضعف هایش به دنبال بهبود با تلاش بیشتر می رود.
  2. طرز فکر ایستا: افراد با توانایی خاصی به دنیا می آیند که چندان قابل تغییر نیست. در نتیجه صاحب این تفکر در برخورد با مسائل ناشی از ضعف شخصی، یا عزت نفسش کاهش و خود را ضعیف می پندارد یا سعی می کند صورت مسئله را پاک کند و در واقع به مسئله به عنوان مشکل می نگرد.
  • کانون توجه به هنگام یادگیری:
  1. طرز فکر رشد: توجهش به فرایند یادگیری است و از خود یادگیری لذت می برد. در نتیجه یادگیری بهتری خواهد داشت.
  2. طرز فکر ایستا: به دنبال نتیجه است. آزمایش و تحقیقات خانم دوک نشان داده است که احتمال تقلب در این طرز فکر بسیار بیشتر است. این نوع از تفکر منجر به یادگیری کمتر می شود.
  • نگاه به تلاش:
  1. طرز فکر رشد: تلاش لازمه ی موفقیت است. در نتیجه به طور طبیعی برای کسب موفقیت بیشتر تلاش بیشتری می کند.
  2. طرز فکر ایستا: تلاش کار احمق هاست (آدم یاد اصطلاح خرخون خودمون میافته!). آدم زرنگ باید بتونه راحت موفق بشه. بنابراین کاری که نیاز به تلاش زیاد داشته باشد انجام نمی دهد و در نتیجه به سطح بالایی از موفقیت نمی تواند برسد.

و تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل

خانم کارل دوک یک فیلم Ted هم در این زمینه دارند. توصیه می کنم حتما ببینید.

حتما چک کنید که در چه زمینه هایی طرز فکر ثابت و در کجاها طرز فکر رشد دارید؟ هر کجا طرز فکر ثابت دارید سعی کنید آن را عوض کنید.

 

هر روز بهتر از دیروز باشید،

روح الله عبدالوهاب.

 

1. Carol S. Dweck (born October 17, 1946)

روح الله عبدالوهاب

روح الله عبدالوهاب هستم. محقق در زمینه ی فیزیک پلیمرها و موجودات زنده.

دیدگاهتان را بنویسید